Under retsmødet var pladsen foran retsbygningen i syv timer fuld af demonstranter, som kæmper for en fair retssag til de ni kvinder

Kvindelige lærere anklaget i Tyrkiet

I Tyrkiet har ni kvinder siddet fængslet siden februar, heraf tre lærere. De er anklaget for under dække at arbejde for en ulovlig, kurdisk frihedsorganisation. DLF er en del af en international delegation af lærerforeninger, som kæmper for en fair retssag til kvinderne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mellem fem og ti års fængsel. Det er, hvad der efter al forventning venter forude for ni kurdiske kvinder fra den tyrkiske hovedorganisation for offentligt ansatte, KESK.

De er anklaget for at bruge KESK som dække til at udføre arbejde for en forbudt kurdisk organisation, DEKAB. Kvindernes advokater mener dog ikke, der er skyggen af bevis.

Ifølge oplysninger, DLF har fået fra KESK, er kvindernes sag et meget typisk billede på de politiske strømninger, der er i Tyrkiet lige nu. De oplever, at den tyrkiske regering især er efter kvinder, kurdere og de fagligt aktive. Lige nu sidder 67 fagforeningsrepræsentanter fængslet i Tyrkiet, heraf 28 fra landets største lærerforening, Egitim Sen.

DLF: Vi støtter stadig de tyrkiske læreres kamp

Moralsk opbakning og international bevågenhed Regitze Flannov, kredsformand i Fjordkredsen og medlem af Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse, var i Ankara i begyndelsen af oktober. Her repræsenterede hun DLF som en del af en international lærerdelegation under det indledende retsmøde.

"Vi er der for at sende et signal til den tyrkiske regering om, at kvinderne ikke burde være i fængsel. Vi skal synliggøre den internationale interesse og forhåbentlig på den måde lægge lidt pres på deres regering. Og så er vi der lige så meget for at give moralsk opbakning til de fængslede kvinder og opfordre dem til at blive ved med at kæmpe for deres ret", siger hun.

25 tyrkiske lærere idømt 6 års fængsel for fagforeningsarbejde

Sidste år blev 25 fagforeningsrepræsentanter idømt 6 års fængsel for "intellektuel støtte til illegale organisationer". DLF frygter en gentagelse under den kommende retssag mod de ni kvinder, som begynder den 13. december. Her forventes DLF at være repræsenteret igen.

Powered by Labrador CMS