Debat

My Vision 4 Europe - konkurrence

Europabevægelsen har lavet konkurrencen ”My vision 4 Europe” om at lave den bedste kortfilm om EU/Europa. Målgruppen er elever fra 8.-10. klasse. Den bedste film vinder en tur til Berlin for hele klassen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Konkurrencen har til formål at give de unge en unik måde at engagere sig med EU-anliggender på. Den har til hensigt at flytte EU-undervisningen ud af klasselokalerne og nå ud til de unge gennem brugen af moderne kommunikationsmidler. Vi håber at kunne gøre det endnu mere attraktivt at inddrage EU-stof i undervisningen, hvor konkurrencen også lægger op til tværfagligt samarbejde mellem dansk, samfundsfag, historie, mediefag, idræt, drama, musik samt billedkunst og samtidig gøre det sjovere og mere nærværende for eleverne at lære om EU og det Europa, som de er en del af. Det skal dog pointeres, at det også er muligt for eleverne at deltage i konkurrencen på egen hånd, hvis der ikke bliver sat undervisningstimer af til det.
Eleverne skal danne hold på mellem to og 28 elever til at lave filmene i. Det vil sige at man enten kan lave mange film som klasse eller bare en samlet. Det er meningen, at der ved store hold kan være mange forskellige funktioner og det ikke bare handler om at være foran kameraet, men at skrive ”story-board”, lave scener, lyde, føre kameraet osv.
Følgende fire emnekriterier sætter rammerne for kortfilmene, hvoraf der vælges ét emne per film:

1. Forestil jer, at I er blevet kidnappet af rumvæsener, der vil vide hvad EU går ud på. Hvordan vil I forklare det til dem. Forklar dem det så dramatisk og kreativt som I kan.

2. Skab en vision af hvordan EU vil se ud i år 2050.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

3. Forestil jer at I kunne styre EU for en dag. Hvad ville I gøre for at skabe det bedst mulige Europa, og hvordan ville I gøre det - vis os det.

4. Lav en historie om superhelten ”Kaptajn Europa” og hvad hans eller hendes superkræfter ville være.

Filmene skal vare 4 minutter, og de kan optages med alt fra videokameraer til mobiltelefoner.
Vi har lavet et elektronisk undervisningsmagasin, som vi håber, I kan få glæde af i undervisningen.
Magasinet er tilgængeligt på:

http://issuu.com/europabevagelsen/docs/myvision4europe.

Her har vi samlet forskellig viden om EU – både lidt historie, hvordan det fungerer, men også hvilke emner som EU beskæftiger sig med og som kan relateres til de unges hverdag. Derudover har vi samlet lidt gode råd til at lave virale film.
Konkurrencen løber fra d. 26. november til d. 17. december. Det fungerer således, at man starter med at lægge sin film på YouTube og derefter tager/kopierer sit link fra YouTube over til konkurrencens Facebookside:

www.facebook.com/MyVision4Europe.

Man kan tidligst lægge sin film på Facebook d. 26. november – man kan godt lægge den op senere, så har man bare lidt kortere tid til at få stemmer i. Her kan man stemme på filmene samt dele sin film med sine Facebookvenner.

Det er den film, der får flest stemmer, som vinder. Hvis der er to eller flere film, som får lige mange stemmer, vil det være en jury udpeget af Europabevægelsen, som vælger vinderen. Vinderen bliver kontaktet direkte og derfor er det vigtigt at opgive kontaktoplysninger (de vil kun være synlige for Europabevægelsen).
Præmien er en studietur for hele den klasse samt lærere, som vinderholdet går i. Turen er 4 dage/3 nætter i Berlin med mulighed for at besøge EU-relaterede steder.
Filmene vil efter konkurrencen være tilgængelige på bideo.dk

Vi håber rigtig meget, at I vil bruge denne anledning til at inddrage eleverne på en kreativ måde.

Spørgsmål eller lignende kan rettes til Europabevægelsens sekretariat på tlf: 33 141 141 eller eubev@eubev.dk
Hvis det ønskes er det også muligt at få tilsendt undervisningsmagasinet som pdf, så det er lige til at printe.

Powered by Labrador CMS