0   166

... dengang for 20 år siden

Værter søges

Foreningens pædagogiske udvalg modtager gerne henvendelser fra skoler, som har lyst til at være værter for følgende arrangementer. Vi har værter for 1988.

Festival: Værtsgruppen skal arrangere indkvartering og bespisning af mindst 1.000 mennesker i en weekend, aktivitetsrammer, så der er en-to teaterscener, en-to musikscener, gerne andre scener og mulighed for workshopper og boder. Værtsgruppen skal administrere arrangementet og dets økonomi. Festival afholdes i marts.

Artiklen fortsætter under banneret

Landsidrætsstævnet: Værtsgruppen skal arrangere indkvartering og bespisning af cirka 1.000 mennesker i en weekend, sports­anlæg med svømmestadion, atletikstadion og fire-fem hockeybaner. Værtsgruppen skal administrere arrangementet og dets økonomi i samarbejde med Landsudvalget for Skoleidræt. Stævnet afholdes i maj.

Vi mangler værtsfolk! Har I lyst?

aviS81 nummer 2, marts 1988

Bedstemors mad er kultur

Uden for Finlandiahuset i Helsinki var det finske forsvar mødt op til en ny og fredelig opgave, kogekar på larvefødder, hvor der blev kogt rugmelsgrød med tyttebær. Indenfor var Husmoderforeningernes medlemmer, finsk- og svensktalende, mødt op i stort tal i foreningsuniformerne. Det ene sprog i marineblå spadseredragt og det andet i mørk petroleum. Målet for projektet var at få finnerne til at bruge egne produkter i langt højere grad, end man gør i firsernes Finland. Der er samlet opskrifter fra alle egne af Finland i de tre år, projektet har stået på, og det er der kommet en kogebog ud af.

Bedstemors madtrug nåede 1988-køkkenet.

Husholdningslæreren nummer 5, marts 1988

Selvfølgelig kan vi læse

Vi har faktisk ikke et ord for at kunne læse i Danmark. At være »literate«. Det er en selvfølge, at vi kan læse, så den glose har vi slet ikke, siger cand.psych. Mogens Jansen, afdelingsleder ved Danmarks Pædagogiske Institut.

Men det er ikke helt en selvfølge at kunne læse. Eller at kunne forstå og bruge det, man læser - at lære af at læse. Børn lærer af at læse, men en del lærer det ikke godt nok til at kunne bruge det. De er funktionelle analfabeter, og i alt er der omkring 12-15 procent funktionelle analfabeter i Danmark, hvis man tager alle læsehandicappede med - unge som ældre.

Folkeskolen nummer 11, marts 1988


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet