Anmeldelse

Børn og løb

Positiv lille overraskelse

Hæfte udgivet af DGI sprængfyldt med viden om og ideer til planlægning af løbeaktiviteter for børn. Både skole og fritidsordning kan bruge hæftet som inspiration.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange skoler gør det, mange foreninger gør det også. Sætter løb med børn på skemaet. At løbe sammen er blevet et hit i tiden. Kost, motion og sundhed er blevet et vigtigt element i mange skolers dagligdag. I hæftet ”Børn og løb”, udgivet af Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) i 2012, bliver man godt klædt på til planlægning og tilrettelæggelse af løb med børn.

Fakta:

Titel: Børn og løb

Pris: 95

Sider: 39

Forlag: DGI

Hæftet syner ved første øjekast ikke af meget. Men man bliver positivt overrasket over omfanget af indhold. I hæftet, for det er et hæfte og ikke en bog, får man på kun 40 sider et koncentrat af viden om fysiologi og psykologi omkring børn og løb med inspiration til løbetræning med børn.

Selvom DGI har udgivet hæftet som baggrundsmateriale til organisationens egen løbetræneruddannelse, kan det også anvendes i andre sammenhænge.

Netop mange skoler inddrager for tiden løb på skemaet som en del af skoledagen eller i fritidsordningen. Skoler og fritidsordninger kan i hæftet hente både baggrundsviden om børns udvikling og information om de hensyn, man bør tage ved tilrettelæggelsen af løbeaktiviteter for og med børn. Det drejer sig for børn og unge ikke om blot at kunne løbe mange kilometer, sådan som mange voksne ynder det. Hos børn skal løbeaktiviteterne i langt højere grad leges ind. Selvom den fremlagte viden om børns udvikling og muligheder nok er kendt stof for de fleste idrætslærere og -pædagoger, så får man her oplysningerne samlet på en overskuelig måde. Da hæftet er tænkt ind i en kursussammenhæng, er der undervejs i hæftet stillet en række spørgsmål til drøftelse og overvejelse. Hæftet er illustreret med en række fotos af børn og voksne, som løber sammen og tydeligvis nyder dette. En række inspirerende billeder til motivering af løb også i skolen.

Hæftet kan købes hos DGI og koster kun 95 kroner. Det er oplagt som baggrundsmateriale ved planlægning af løbeaktiviteter med børn i skole og fritidsordning og anbefales til skolens lærerbibliotek.