Mogens Sparrested

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mogens Sparrested, tidligere mangeårig konsulent i Danmarks Lærerforenings sekretariat, er død, 70 år.

Mogens var et forbillede for mange af os og et forbilledligt eksempel på et seriøst organisations- og foreningsmenneske, oprigtigt optaget af at varetage medlemmernes interesser. Utallige er de medlemmer, der har nydt godt af hans dybt professionelle hjælp og støtte i svære situationer.

Mogens var lærer i mere end ti år og blev valgt af lærerne i Århus Amt til hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening. Der stod stor respekt om hans politiske arbejde, og efter fire år i hovedstyrelsen blev han ansat i foreningens sekretariat i København i 1985.

Mogens havde meget at byde på - en særlig stovt autoritet og rolig myndighed, som byggede på solid viden og grundigt arbejde i enhver sammenhæng. Og så havde han sin underspillede jyske lune, som betød, at man hurtigt kunne komme til sagen. Han arbejdede især med medlemmernes retssikkerhed og tjenestemandspension. Han varetog også stabsfunktioner for foreningens ledende politikere, og i en lang årrække underviste han skoleledere i forvaltningsret på Den Kommunale Højskole. Helt naturligt var han i mange år frem til sin fratræden i 2006 formand for den interne faglige klub af konsulenter i foreningen. Han nød festligt lag og slog gerne på tromme, når festen skulle godt i gang.

For fanden da, Mogens, vi vil savne dig og mindes dig med glæde.

Æret være hans minde.