0   174

Kamma Ditlevsen

Kamma Ditlevsen, 85 år (11. august 1927 - 22. september 2012), forhenværende skolebestyrer og initiativtager til Freinetskolen i Danmark.

Kamma Ditlevsen var frisk næsten til det sidste. Både humør, hukommelse og evnen til at more sig og gøre noget for andre var helt intakt. For lidt over en måned siden blev Kamma 85 år, og hun kunne kigge tilbage på et liv fyldt med glæder og udfordringer. Hendes elskede mand Edwin Ditlevsen (bror til Tove Ditlevsen) døde desværre allerede i 1970.

Artiklen fortsætter under banneret

Kamma var en gudsbenådet lærer, der startede sin lærergerning i 1954 som klasselærer for 1.D på Brøndbyvester Skole. Hun havde lyst til at undervise og medbragte mange nye ideer til, hvordan indlæringen blev optimeret. Hun grundlagde i 1976 den første danske Freinetskole.

I 2008 blev Kamma meget fortjent hædret af Pædagogisk Forum med den nyindstiftede Spæt-pris for sin pædagogiske indsats og betydning.

For os, der har haft Kamma Ditlevsen som klasselærer på Brøndbyvester Skole, er en æra slut. Vi vil savne Kamma og mindes hende med stor glæde og ærefrygt. En stor pædagog og personlighed, en skøn og livsglad kvinde har desværre forladt os. Æret være hendes minde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet