Opgaven for ombudsmandens nye børnekontor er at holde øje med, om myndighederne overholder lovgivning i forhold til børns rettigheder. Derfor vil børnekontoret også føre tilsyn med skoler, fortæller chef for kontoret Bente Mundt

Ombudsmandens nye børnekontor vil foretage tilsyn på skoler

Med åbningen af Ombudsmandens Børnekontor 1. november vil flere børn fremover kunne få besøg af Folketingets Ombudsmand. I første omgang vil børnekontoret prioritere tilsynsbesøg på døgntilbud, men på sigt vil de også foretage tilsyn på skoler.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det ligger helt fast, at vi kan lave tilsynsbesøg på skoler, og der ikke behøver at være en konkret anledning til, at vi gør det", siger chefen for børnekontoret, Bente Mundt. Opgaven for ombudsmandens børnekontor er at holde øje med, om myndighederne overholder lovgivning over for en helt bestemt gruppe borgere - nemlig børn. Som noget nyt vil ombudsmanden med etableringen af børnekontoret også kunne behandle klager over private institutioner som for eksempel privatskoler. Størst fokus på tilsyn med døgntilbud Det er dog endnu ikke fastlagt, hvornår det første tilsynsbesøg på skoler vil finde sted. Og i starten vil børnekontoret prioritere tilsynsbesøg på døgntilbud for børn og unge. "Kontrollen med døgntilbud for børn og unge er en vigtig opgave for det nye børnekontor. Netop døgnanbragte børn og unge er i en livssituation, hvor deres rettigheder kan komme under pres", siger Bente Mundt. Hun peger i den forbindelse på, at tilsynsbesøg på skoler også vil være oplagt at foretage de steder, hvor skoler har tilknytning til døgntilbud.

Powered by Labrador CMS