Debat

pause

er der plads til 52-årige lærere i folkeskolen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er jeg for gammel? Er jeg B´er?
Jeg har netop kontaktet min leder mhp pause-problematikken. vi har ikke krav på pause, vi har krav på "rekreativ tid" hvor jeg skal stå til rådighed. Dette har vi 20 minutter om dagen. I onsdags startede jeg med 2 lektioner, direkte fulgt af et 2 timers teammøde. Derefter er der 20 minutters rekreativ tid, som går med at pakke sammen, rydde op, lige konferere om hvordan beslutniger, der er taget, føres ud i livet, lægge pc væk, bevæge sig over i fællesområdet. Så er der 20 minutters tilsyn, fulgt af 3 lektioner, direkte fulgt af 2 timers fælles lærerforberedelse(Vi er i mødeplan, så dette er også skemalagt)direkte fulgt af 4 timers afdelingsmøde. Ok, mens vi spiser mellem 6 og halv7 er der mulighed for lidt social snak.
Men summasumarum 12 timers arbejde uden på noget tidspunkt mulighed for at trække mig tilbage.
Det har jeg brug for. Det har jeg også på en 8-2- arbejdsdag. Det er nødvendigt for at kunne være skarp nok i timerne.
Jeg frygter et A og B hold. A-holdet kører klatten og spiller fodbold med eleverne i frikvarteret. B-holdet magter undervisningen, men heller ikke mere. De savner pauser.
Lige nu ligger mit spørgsmål." Kan jeg få lov at trække mig tilbage 20 minutter hver dag?" hos min TR og min leder.
Svaret vil være en lakmusprøve på, om der er plads til mig i den danske folkeskole.

Venlig hilsen Allan Don

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget