Debat Lærerfyringer
0   525

Er der nogen hjemme?

Vi får selvfølgelig sommer på et tidspunkt igen, men et sandt efterår med regn og slud er startet, og intet tyder på, at foråret og overenskomstforhandlingerne medbringer prognoser om den gode sommer.

Vi forsøger at råbe regeringen op. Hvorfor skal flere end 3.000 lærere gå ledige, samtidig med at lærerflokken på arbejdspladserne er ved at slide sig selv op. Inklusionen, Ny Nordisk Skole, og opremsningen kunne fortsætte, bliver næppe en succes, hvis ikke arbejdsvilkårene forbedres betragteligt. Man sparer ikke otte procent af lærerstillingerne væk, uden at det kan mærkes på såvel kvalitet som engagement og ikke mindst lærernedslidningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi havde satset på regeringsskiftet, troet på den danske model, men meget tyder på, at illusionerne brister. Ingen regering i nyere tid har på samme måde vendt ryggen til den danske model og uden om fagbevægelsen topstyret ledelsen af landet. Vi som borgere, men også kommunerne som daglige administratorer af blandt andet skolevæsenet, bliver holdt ude og trådt på, i en grad der ikke er værdig. Økonomisk styring har sat enhver kvalitetstankegang ud på sidelinjen. End ikke velmenende kommuner kan få lov. Skatteskruestikken er strammet ind.

Vores egen minister vil os det faktisk godt, hun forstår os og vil gerne snakke samme sprog, men man kunne godt frygte, at hun heller ikke kan finde »nogen hjemme« på Borgen. Kongressen skrev i forrige uge et brev til landets statsminister. Et skarpt og præcist et af slagsen.

Primært er det regeringens og KL's tætte sammensværgelse og sammenkædning af ny lov med flere undervisningstimer til børnene og ændringer af vores arbejdstidsaftale, der er forundrende og bekymrende. Der er en alvorlig frygt for, at bestræbelserne på at styrke kvaliteten i undervisningen bliver kvalt i ukvalificerede indgreb uden inddragelse af eksperterne.

Kære regering, åbn døren og vis, at der er nogen hjemme. Vis respekt for de lærere, der kæmper den daglige kamp, giv de mange, der gerne vil ind på arbejdsmarkedet, en reel mulighed. Brug resurserne på at skabe et Danmark, vi kan være bekendt.

De danske skoler er fyldt med dygtige, engagerede og begejstrede lærere. Det tjener ikke noget formål at mistænkeliggøre lærernes indsats. En konflikt med os vil være ødelæggende for kvaliteten af undervisningen og for vores arbejdsmiljø.

Inklusionen af flere elever i normalundervisningen og Ny Nordisk Skole skulle gerne blive succeshistorier. Det bliver de ikke uden os. Fortsætter regering og KL ad den kedelige sti, der er anlagt, vil store dele af skolens kultur, der bygger på begejstring og engagement, blive lagt i ruiner, og risikoen for at tabe en generation af unge på gulvet vil være uundgåelig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ