0   76

Et resultat med klare fremtids­perspektiver

Der er mange gode grunde til at stemme ja til overenskomstforliget 2008.

Det samlede resultat er økonomisk set det bedste i mange år.

Artiklen fortsætter under banneret

De generelle lønstigninger sikrer reallønnen, og derudover giver den særlige læreraftale markante lønforbedringer til alle.

Men nok så vigtigt er de politiske sejre i LC-resultatet. Både med hensyn til løn og arbejdstid er det lykkedes at bremse arbejdsgivernes krav om decentralisering og individualisering og sikre os vigtige indrømmelser, der udbygger centrale læreraftaler.

På lønsiden er lærerlønforløbet både forbedret og forlænget, og til den lokale løndannelse er der stadig kun afsat 1,25 procent, som nu er sikret til lærerne med klarere retningslinjer for anvendelsen.

Om arbejdstiden er der opnået enighed med arbejdsgiverne om en række principper, der klart bygger på lærernes professionsansvar for undervisningsopgaven - det, der var et afgørende krav fra DLF's side. De vedtagne principper danner udgangspunktet for indgåelse af lokale arbejdstidsaftaler.

De resultater, der opnås gennem denne overenskomst, har gode fremtidsperspektiver. Det kommunale landskab er nemlig under tydelig forandring efter kommunalreformen. De nye, større, mere selvbevidste kommuner kan og vil meget mere selv, med den konsekvens at det vil blive stadig sværere for KL at indgå detaljerede aftaler på alle kommuners vegne. Der bliver i stedet et voksende pres for, at flere og flere vilkår skal aftales decentralt i kommunerne.

De politiske gennembrud, vi har opnået, har klare fremtidsperspektiver. De sikrer os ganske enkelt et bedre udgangspunkt, når vi skal agere i den nye kommunale virkelighed. Ikke mindst derfor anbefaler jeg at stemme ja til overenskomstresultatet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.417 andre er allerede tilmeldt