Anmeldelse Dansk indskoling
0   282

Stjerneskud

Læsning og skrivning er hinandens forudsætning. ”Stjerneskud” stimulerer indskolingselevernes færdigheder i skriftlig fremstilling og tilbyder samtidig aktiviteter, der understøtter læsehastighed og -sikkerhed.

Stjerneskud 1, 2 og 3

Fakta


Titel
Stjerneskud 1, 2 og 3

Forfatter
Grete Wiemann Borregaard

ISBN
9788779965300

Pris
81,25

Sider
80

Serie
Stjerneskud

Type
1

Forlag
Dansklærerforeningen


ISBN
9788779965270

Pris
81,25

Sider
80

Type
2


ISBN
9788779965287

Pris
81,25

Sider
80

Type
3


ISBN
9788779965300

Pris
468,75

Sider
150

Type
Lærervejledning

Man kan íkke starte for tidligt. Allerede i hæftet til 1. klassetrin er der sat fokus på komposition, det vil sige, at eleverne skal lære, hvordan en tekst bygges rigtigt op. På dette trin er der tæt sammenhæng mellem illustrationerne i hæftet og de tekster, eleverne skal skabe. Men eleverne får også et begyndende kendskab til værktøjet idémylder.

Dette videreføres så i hæfte 2, hvor også en gammel kending, handlingsbroen, introduceres. I hæfte 3 udvides med begreberne problem, højdepunkt, løsning. Alt i alt er der rigtig mange fornuftige, inspirerende skriveoplæg, og så er der blevet plads til en mængde stavetræning, morfologi, genrelære og endog øvesider til grundskrift.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet er formentlig skruet sådan sammen, for at man kan nøjes med at bruge ét hæfte på den årgang, det hører til, og alligevel dække adskillige af danskfagets ganske mange delområder. Spørgsmålet er bare, om eleverne vil blive lidt forvirrede, da hæfterne springer meget rundt mellem temaerne og, hvad dét angår, ikke ser ud til at rumme den store systematik.

Der medhører to farverige og instruktive plakater til ophæng i klassen med henholdsvis de 120 hyppigste ord og de ting, der er vigtige at huske, når eleverne skriver egne tekster. Dertil kommer to æsker med bogstav-, billed- og ordkort samt en idérig og en fagligt helt opdateret lærervejledning. Alle elementer, der er med til at komplettere et indbydende materiale, som hermed anbefales til dansklærere i indskolingen. Hæfterne er smukt layoutede og lige til at gå til.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
16.401 andre er allerede tilmeldt