0   61

Et rigtig godt forlig – med penge og perspektiver

Forventningerne og kravene til overenskomstforhandlingerne var markante lønstigninger.

Det har vi fået.

Artiklen fortsætter under banneret

De generelle lønstigninger sikrer reallønnen.

Hertil skal så lægges de stigninger, svarende til to løntrin til alle, som er opnået ved Lærernes Centralorganisations forhandlingsbord.

Summen er, at vi får en lønudvikling, som absolut matcher det private arbejdsmarked.

Det er der perspektiv i.

Ny Løn blev ikke afskaffet.

Men det lykkedes os centralt at aftale et forbedret lønforløb for alle, og vi fik et nyt centralt aftalt kvalifikationstillæg efter 12 års ansættelse.

På trods af KL's udmeldinger om afskaffelse af alle centrale lønaftaler har vi altså udbygget og forbedret vore centrale aftaler.

Det er der perspektiv i.

De løndele, som ligger til decentral forhandling, er ved central aftale bundet op og givet retning, så arbejdsgivernes lokale spillerum er meget lille.

Det er der perspektiv i.

Vi fik ikke en ny arbejdstidsaftale.

Men den aftale, vi fik, er bygget op på elementer og principper, som vi i samarbejde med vore arbejdsgivere kan udvikle i den retning, vi hele vejen igennem har ønsket. Med tilbagefaldsbestemmelserne er der alt at vinde og intet at tabe i de lokale forhandlinger.

Det er der perspektiv i.

Vi har fået vendt KL en halv omgang, så man nu tænker arbejdstid med samme udgangspunkt som os: Det er lærerne, der har det professionelle ansvar for tilrettelæggelsen og gennemførelsen af undervisningen.

Det er der perspektiv i.

Aftalen indeholder og udtrykker en række elementer, som kan understøtte rekruttering og fastholdelse. Højere begyndelsesløn og tiltag, der letter nyuddannedes overgang fra studium til job.

Det er der perspektiv i.

Stem ja til en aftale, som giver store forbedringer nu, og som har store perspektiver indbygget.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.217 andre er allerede tilmeldt