0   44

Lønaftale med god smag

To centralt aftalte løntrin eller tilsvarende løntillæg er god smag, og det ligger fint i forlængelse af foreningens politik.

Løn: Som økonomien ser ud til at udvikle sig de kommende tre år, vil der blive tale om en god reallønsudvikling på måske fem procent. Samtidig tyder meget på, at vi vil kunne holde trit med den gennemsnitlige lønudvikling på det øvrige arbejdsmarked.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg tror, at det nye underviservejledertillæg, rent lønmæssigt, vil blive en fremtidig gevinst for mange lærere og børnehaveklasseledere.

Lokalløn: Den afsatte lokalløn har fået en fornuftig retning mod kollektive aftaler knyttet til arbejdstidsaftalen, udligning som følge af kommunalreformen eller som en forbedring af de eksisterende lokale lønaftaler.

Arbejdstid: Den nye »principskitse« er en god anledning til at få testet kommunen. Er den villig til at afsætte de resurser, der skal til, for at vi kan udvise fleksibilitet? Er kommunen villig til at vise os tillid, og vil den udvikle et godt arbejdsmiljø?

Hvis ikke, er der fastholdt andre lokale aftalemuligheder, og som tilbagefald gælder den nuværende arbejdstidsaftale, der trods alt sætter grænser for arbejdsbelastningen.

Efter- og videreuddannelse: Desværre blev det ikke til en ny central aftale om arbejdstid til efter- og videreuddannelse. Men lokalt og centralt må vi slås videre efter foreningens politik, som er at sikre en direkte sammenhæng mellem studiernes samlede arbejdsbelastning og den afsatte arbejdstid.

Alt i alt: En solid ny overenskomst, som skal have et ja med på vejen frem.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.260 andre er allerede tilmeldt