0   76

Stem ja – det er ikke så ringe endda

Forud for dette resultat ligger der mange hektiske timer ved forhandlingsbordene; timer, hvor vore forhandlere har udvist stor kreativitet, genialitet, tålmodighed og forhandlingsduelighed.

Det har bestemt ikke været forgæves. På trods af at der flere gange i forløbet var tilbageskridt og ikke mange udsigter til et godt resultat, så lykkedes det at komme i mål med et fantastisk flot resultat, som jeg anbefaler, at vi stemmer ja til.

Artiklen fortsætter under banneret

Du kan læse om det samlede resultat her i bladet, men jeg vil gerne fremhæve følgende specielt for børnehaveklasselederne:

- at der ikke kan indgås en lokal arbejdstidsaftale for lærerne, uden at der samtidig indgås en tilsvarende lokal arbejdstidsaftale for børnehaveklasselederne

- at børnehaveklasselederne fremover skal have akkordtillæg som lærerne.

Overenskomsten giver:

- mærkbare lønstigninger

- særlig feriegodtgørelse hæves

- frihed ved barns anden sygedag

- ret til seniordage med løn

- mænds ret til seks ugers barsel med løn

- øget fokus på de ansattes trivsel og sundhed.

Forliget mellem KL og LC giver:

- To løntrin eller tilsvarende til alle

- kvalifikationstillæg efter ansættelse i 12 år

- en fællesforståelse om lokale arbejdstidsaftaler.

Det lykkedes ikke at komme igennem med kravet om en central arbejdstidsaftale, men den fælles forståelse, der er opnået mellem KL og Lærernes Centralorganisation, er et skridt på vejen. Der er nu en fælles vilje til at styrke folkeskolen som en attraktiv arbejdsplads, hvor lærerne respekteres for deres arbejde. Der skal tages udgangspunkt i en samlet ramme for undervisningen, og der skal sikres den nødvendige tid til at løse opgaven kvalificeret. Hvis der ikke lokalt kan opnås enighed, gælder den nuværende arbejdstidsaftale.

Det er ikke så ringe endda - stem ja.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.261 andre er allerede tilmeldt