Anmeldelse Madkundskab
0   420

Mad fra mange vinkler

Stor og en smule uoverskuelig bog om det, vi putter i munden, og hvordan og hvorfor vi gør det.

Mad, mennesker og måltider - 2. udgave

Fakta


Titel
Mad, mennesker og måltider - 2. udgave

ISBN
9788762809291

Pris
338

Sider
454

Forlag
Munksgaard Danmark

"Mad, mennesker og måltider" sætter mad og måltider i et socialt, kulturelt og psykologisk perspektiv. Bogen beskriver, hvad mad betyder for mennesker i forskellige sammenhænge, og hvilken rolle måltidet spiller i hverdagen - både i den private husholdning og i institutioner som børnehaver, skoler, hospitaler og plejehjem.

Artiklen fortsætter under banneret

"Mad, mennesker og måltider" fortæller også om de symbolske og kulturelle betydninger, om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn og om fødevareteknologi. Bogen behandler desuden madens rolle i forhold til normer, menneskers selvforståelse og identitet og i forhold til kultur, politik og religion. Endvidere belyses emner som spiseforstyrrelser, social ulighed i kostvaner, sociale aspekter af overvægt og fedme og moderne sundhedsdyrkelse.

Denne udgave er udvidet og opdateret, og ny litteratur er tilføjet. Bogen er baseret på dansk og international samfundsvidenskabelig forskning og samler den nyeste viden på området. Bogen henvender sig primært til studerende på professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed, men er også relevant på universiteter og på professionslederniveau og kan desuden læses af praktikere og alment interesserede inden for området.

Informationerne er mange, og måske kunne man forestille sig en opdeling af bogen i mindre enheder for at gøre stoffet mere overskueligt for læseren.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
671 andre er allerede tilmeldt