Debat
0   96

Godt resultat for skolelederne

Skolelederne har via LC-LederForum indgået en selvstændig overenskomst for alle kommunale skoleledere. Vi har sikret en konkurrencedygtig lønudvikling og ansættelsesvilkårene for den øverste leder.

Med forliget kan kommunerne fremover vælge, om de vil ansætte den øverste leder af skolen som tjenestemand, åremålsansat eller på kontrakt. Sidstnævnte skal ske med et løntillæg på 15 procent og en godtgørelse på et års løn ved uansøgt afsked.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi kan derudover være meget tilfredse med, at alle ledere ud over de generelle lønstigninger får et årligt tillæg på 10.000 kroner. Der er aftalt en ny lønprofil, hvor indplacering på grundlønnen sker på løntrin 46, 48, 49 eller 50 efter lokal aftale på basis af en samlet vurdering af stillingens omfang, indhold og ansvarsområde.

Skolelederne vil stige 50-70.000 kroner i løn over de kommende tre år, og skoleledere ansat på kontrakt vil derudover få et årligt løntillæg på 70-80.000 kroner.

Noget helt nyt er, at vi som skoleledere får vores egen selvstændige lederoverenskomst. Dermed rykker Skoleledernes overenskomst ud af lærernes overenskomst. Det betyder, at vi kan få vores egne lokale tillidsrepræsentanter i det system, der knytter sig hertil, med frikøb, aflønning med videre. Det ser jeg som en stor fordel for vores nye forening i det lokale arbejde. Vi vil stå meget stærkere herefter.

Samlet set er det min overbevisning, at vi med dette forlig har fastholdt fokus på ledelsens betydning og vilkårene for ledelsesudøvelsen, og vi har fået styrket skoleledelsens position og forbedret vores løn- og ansættelsesvilkår væsentligt. Godt resultat for skolelederne, som jeg vil opfordre alle medlemmer af Skolelederne til at stemme ja til ved den elektroniske afstemning på vores hjemmeside.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ