Debat

Godt resultat for skolelederne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolelederne har via LC-LederForum indgået en selvstændig overenskomst for alle kommunale skoleledere. Vi har sikret en konkurrencedygtig lønudvikling og ansættelsesvilkårene for den øverste leder.

Med forliget kan kommunerne fremover vælge, om de vil ansætte den øverste leder af skolen som tjenestemand, åremålsansat eller på kontrakt. Sidstnævnte skal ske med et løntillæg på 15 procent og en godtgørelse på et års løn ved uansøgt afsked.

Vi kan derudover være meget tilfredse med, at alle ledere ud over de generelle lønstigninger får et årligt tillæg på 10.000 kroner. Der er aftalt en ny lønprofil, hvor indplacering på grundlønnen sker på løntrin 46, 48, 49 eller 50 efter lokal aftale på basis af en samlet vurdering af stillingens omfang, indhold og ansvarsområde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Skolelederne vil stige 50-70.000 kroner i løn over de kommende tre år, og skoleledere ansat på kontrakt vil derudover få et årligt løntillæg på 70-80.000 kroner.

Noget helt nyt er, at vi som skoleledere får vores egen selvstændige lederoverenskomst. Dermed rykker Skoleledernes overenskomst ud af lærernes overenskomst. Det betyder, at vi kan få vores egne lokale tillidsrepræsentanter i det system, der knytter sig hertil, med frikøb, aflønning med videre. Det ser jeg som en stor fordel for vores nye forening i det lokale arbejde. Vi vil stå meget stærkere herefter.

Samlet set er det min overbevisning, at vi med dette forlig har fastholdt fokus på ledelsens betydning og vilkårene for ledelsesudøvelsen, og vi har fået styrket skoleledelsens position og forbedret vores løn- og ansættelsesvilkår væsentligt. Godt resultat for skolelederne, som jeg vil opfordre alle medlemmer af Skolelederne til at stemme ja til ved den elektroniske afstemning på vores hjemmeside.