"Jeg havde troet, at der ville have været lidt mere gang i den omkring arbejdstidsaftalen", siger ny delegeret fra Odense Lærerforening Rikke Johansen.

”Det er kommet en smule bag på mig hvor lidt debat, der har været”

Rikke Johansen havde forventet, at der ville være mere debat på kongressen i forhold til arbejdstidsaftalen. Hun er ny delegeret fra Odense Lærerforening.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad optager jer ude på skolerne lige i øjeblikket? Det er meget arbejdstiden, som fylder. Vi er rigtig optaget af hele det med A08 og pres på faktoren. Nu er der jo også kommet sagen oppe fra Aarhus, som optager folk meget. I Odense, hvor jeg kommer fra, har vi gang i mange store visionsprojekter for skolen - noget der bliver kaldt 'En sammenhængende skoledag'. Og det kommer til at hænge sammen med, at vi skal forhandle lokal arbejdstidsaftale inden længe.

"Overenskomstkravene er hamrende vigtige"

Hvad synes du, er det vigtigste, der er oppe på kongressen? Det er arbejdstidsaftalen og det med vores profession. Altså hvordan vi omtaler os selv i vores profession i forhold til hele den debat, der er om pædagoger og lærere. I Odense går debatten også på, om man kan tage frivillige ind og undervise, måske bedstemødre. Så det er vigtigt hele tiden at holde fokus på, hvad det er, at vi er rigtig gode til som lærere.

"I øjeblikket er det Aarhus, OK13 og inklusion, der trækker tænder ud"

Er der noget særligt du i løbet af kongressen har hæftet dig ved? Det er kommet en smule bag på mig, hvor lidt debat, der har været indtil videre. Det har været meget de samme, som har været på talerstolen. Jeg havde troet, at der ville have været lidt mere gang i den omkring arbejdstidsaftalen.

"Jeg ser frem til at høre Antorini og hendes visioner"

Hvad får du mest ud af på kongressen? Jeg har jo bare glædet mig til hele denne oplevelse. Det er jo ikke ret tit, at man kommer ind og hører hovedstyrelsen og formanden berette. Og samtidig er det godt at møde de andre kredse og få en fornemmelse af, hvad der rører sig på landsplan. 

Jamen kongres, det er jo også...