Mere end to tredjedele af kongressens delegerede stemte for, at pensionisterne fremover kan vælge delegerede på deres årsmøde.

Kongresdelegerede pensionister skal fremover vælges på årsmøde

Indtil nu har pensionisterne i DLF valgt delegerede til kongressen via landsdækkende afstemning, men i dag har kongressen ændret reglerne, så delegerede fremover bliver valgt på pensionisternes årsmøde. Flere delegerede fandt ændringen udemokratisk.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De seneste valg af kongresdelegerede blandt DLF's pensionister har været fredsvalg, da der kun har været 10 kandidater opstillet til 10 pladser. Hovedstyrelsen har vurderet, at man - efter at man har udvidet antallet af repræsentanter til pensionisternes årsmøde med to, så der nu er fire repræsentanter fra hvert forpligtende kredssamarbejde - godt kan overlade til årsmødet ikke bare at finde frem til kandidaterne, men også at foretage selve valget.

Bondo til pensionisterne: I hører til i DLF

"Forslaget følger ikke det mest gængse princip i foreningen om direkte valg. Til genægld er det i tråd med den indirekte måde, som både skolelederne og de lærerstuderende vælger deres delegerede på", sagde formand for organisationsudvalget Per Sand, da han fremlagde forslaget.

Modstand fra kongressen Men Peter Bilde fra lærerkredsen for Køge og Stevns mente, at man kunne gøre det mere demokratisk. Han stillede forslag om, at pensionisterne i stedet valgte repræsentanter i de forpligtende kredssamarbejders pensionistfora.  

"Hovedstyrelsens forslag sætter reelt medlemsdemokratiet ud af kraft", sagde Peter Bilde, da han fremlagde forslaget.

Han blev støttet af formand i Greve Lærerforening Bente Langelund. Hun mente også, at hovedstyrelsens forslag var et skridt i den forkerte retning.

Udskudt til næste år: Skolelederne skal have egen strejkekasse

Pensionisternes repræsentant i hovedstyrelsen Greta Jørgensen gik på talerstolen og forsvarede de ændrede regler.

"Det nye forslag opfatter jeg som mindre demokratisk, end det hovedstyrelsen har stillet", sagde Greta Jørgensen.

Mere end to tredjedele af kongressens delegerede stemte for hovedstyrelsens forslag.

Læs mere

Vedtægtsændringer vedrørende pensionisternes valg afkongresdelegerede