Debat
0   129

Underskriftsindsamling fortsætter på www.nejtilelevplaner.dk

Efter vinterferien er det strømmet ind med underskrifter på opfordringen til Bertel Haarder om at trække »Bekendtgørelsen om elevplaner i folkeskolen« tilbage og indlede forhandlinger med DLF, der støtter indsamlingen, om etablering af et hensigtsmæssigt og realistisk grundlag for den fremtidige elevplanspraksis i folkeskolen. Tak for det.

Flere kredsstyrelser havde underskriftsindsamlingen på dagsordenen sidst i februar og opfordrer nu medlemmerne til at skrive under. Andre tager den op i forbindelse med generalforsamlingerne i marts.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har derfor besluttet, at indsamlingen fortsætter i marts.

Det er vigtigt at skrive under, også selv om man rundt om på skolerne har fundet pragmatiske løsninger på elevplansarbejdet, der er til at leve med, og selv om Bertel Haarder har nedsat en arbejdsgruppe, der skal afbureaukratisere folkeskolen.

Så længe bekendtgørelsen eksisterer i sin nuværende form, vil der være en afgrund mellem lovens krav og praksis. Det vil loven ikke kunne leve med i længden. I en fremtidig kamp - og den vil komme - om niveauet for elevplansarbejdet vil loven trække det længste strå. Når »afbureaukratiseringen« er kommet igennem det politiske system, er det for sent. Kampen skal stå nu.

Det er naivt at tro, at Bertel Haarder vil give køb på afgørende dele af sin lovgivning uden at være nødt til det. Den vage imødekommenhed, han har udtrykt på det seneste, skal ikke forlede nogen til at tro, at han reelt har ændret kurs. Justeringer alene gør ikke bekendtgørelsen spiselig. Den skal tages af bordet.

En succesfuld underskriftsindsamling vil styrke DLF's position over for ministeren.

Læs mere på www.nejtilelevplaner.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ