Debat

Mads Lebechs uvidenhed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det må forventes, at KL's forhandler Mads Lebech har kendskab til de arbejdsbetingelser, som lærerne har, før han udtaler sig om dem, som han gjorde det i Danmarks Radios »Penge« 4. februar.

Lærerne skal selvfølgelig vide, hvilke fag og klasselokaler de har - og ikke som påstået 13 måneder forinden, men senest et par måneder før det nye skoleår.

Dette ganske enkelt begrundet i KL's krav om, at lærerne skal klargøre lokalerne (omflytning/indretning), inden eleverne møder op efter sommerferien.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Desuden skal de udarbejde årsplaner til de enkelte klasser og fag, et omfattende og tidskrævende arbejde.

Hvis disse planer ikke skal udarbejdes til et helt skoleår, men kun en periode (Lebechs efterlyste fleksibilitet), så skal der nye årsplaner til igen.

Det er da okay, så skal KL jo bare bevilge ekstra tid til dette arbejde.

Men vil KL det?

Lebech ser nok helst, at lærerne bruger endnu mere af deres ubetalte fritid til at servicere skolen for.

Går ud fra, at Lebech til gengæld nok skal få sin indsats honoreret, selvom den ifølge ovenstående er dårligt forberedt, ganske enkelt sjusk for skatteydernes penge.

Lebech opfordres til at sætte sig grundigt ind i sit arbejdsområde frem for at udbrede falske forestillinger om lærernes arbejde.

Powered by Labrador CMS