Blog
4   485

Elever med lys i øjnene

Abonner på nyt om Canadabloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På Rick Hansen Secondary School oplevede jeg turens foreløbige højdepunkt. Tre unge fyre fremviste Baskett Robotten - et projekt med masser af innovation og sammenhæng mellem teoretisk viden og praktiske aktiviteter.

Turens foreløbige højdepunkt indtraf for mig i dag på Rick Hansen Secondary School i Mississauga. Med lys i øjnene, glæde, stolthed og fagligt engagement demonstrerede tre unge fyre deres Tech Project, "Basket Robotten". Med udgangspunkt i en faglig vision "Change The World" arbejder eleverne tværfagligt med innovative teknologiske løsninger og opfindelser, som kan ændre hverdagen til det bedre. Målet er at tænke i helheder, kombinere teknisk viden med produktudvikling, skabe nyt design og samarbejde i team.
Skolen arbejder med centrale læreplaner, men lærerne opfordres til at "dreje" indholdet, så læreplanen passer til det lokale samfund og elevgrundlaget. Her havde de tre elever i faglokalet "Tech World", som er et faglokale, der sammentænker elementer fra en række praktisk-musiske fag, altså bygget en robot, som kunne hjælpe dem i deres basketball træning. Robotten var i stand til at sende en basketball afsted med forskellig fart og længde. Fedt projekt!!
Jeg er optaget af tanken om, at eleverne i folkeskolen i endnu højere skal have mulighed for at erhverve sig viden ved at kombinere teori og praktiske aktiviteter. Eleverne skal arbejde i værksteder, i laboratorier og have masser af a'ha oplevelser - hitte på og være innovative.
Nb: En række produkter fra Lego var i øvrigt basismaterialer i faglokalet.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ