Musik
0   229

Større krav skal løse problem

Undervisningsminister Bertel Haarder, Venstre, vil ikke blande sig i, at færre elever kommer til at opleve levende musik i Sangens År. Han mener, at regeringen allerede har sørget for, at de kommende lærere i musik bliver bedre.

»Med den nugældende læreruddannelse har vi villet sikre os, at de studerende, der vælger musik som linjefag, på forhånd har musiktekniske færdigheder på et tilstrækkeligt sikkert niveau«, siger ministeren.

Bertel Haarder peger på, at der i bekendtgørelsen om læreruddannelsen står, at adgang til linjefaget musik forudsætter, at den studerende har musik på b-niveau fra de gymnasiale uddannelser med mindst karakteren syv. Studerende, der ikke opfylder det fastsatte adgangskrav, kan gives adgang til linjefaget, hvis det efter en realkompetencevurdering skønnes, at den studerende kan følge niveauet i faget. Der kræves i dette tilfælde blandt andet eksplicit dokumentation for erfaring med musikudøvelse.

Når Bertel Haarder ikke vil kommentere skolekoncerter, skyldes det, at Kunstrådet er nedsat af Kulturministeriet. Kulturminister Brian Mikkelsen har ikke svaret på fagbladet Folkeskolens henvendelse. Det har til gengæld Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen:

Artiklen fortsætter under banneret

»Nedskæringen er endnu et eksempel på, at Kulturministeren har strammet Kunstrådets økonomi alt for meget, og nu går det altså ud over 50.000 børns mulighed for at opleve levende, professionel musik i skolen. Det er urimeligt«.

Jan Kaare


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
693 andre er allerede tilmeldt