Debat

Ja til Ny Nordisk Skole

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolens leder 30. august (Folkeskolen nummer 15/2012) er bekymret over, om regeringen bakker op om Ny Nordisk Skole.

Leder: Langt fra prinsessen

Hvis redaktøren havde ringet, kunne det have været afklaret med det samme med et kort og præcist svar: Ja. Ny Nordisk Skole er en del af regeringens samlede indsats for at løfte ikke bare folkeskolen, men hele børne- og ungeområdet fra 0-18 år. Derfor deltog vi også begge to på årets Sorø-møde, der lancerede Ny Nordisk Skole. For skal det lykkes, skal der for eksempel også være tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne, herunder lærer- og pædagoguddannelserne, der er forankret under uddannelsesministeren.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ny Nordisk Skole er et forandringsprojekt i tæt samarbejde med praktikerne fra dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelserne. Derudover vil regeringen fremlægge en række selvstændige politiske udspil, der forhåbentlig vil understøtte de institutioner og skoler, der vælger at være med i Ny Nordisk Skole. Til efteråret fremlægger vi udspil til reform af folkeskolen og et større udviklingsprogram for dagtilbud, der er netop indgået aftale om en styrket læreruddannelse, og snart tager vi også fat på en styrket pædagoguddannelse.

Forhåbentlig vil summen af initiativerne både fra oven via regeringen og fra neden via praktikerne være med til at give det faglige løft og udvikling til alle børn og unge, så de bliver så dygtige, de kan.