Debat Leder
0   126

5,5 procent ikke-nedskæring

Læreruddannelse.

Lidt har også ret, siges det! Så man skal vel være glad for, at Dansk Folkeparti fik ændret finanslovs-nedskæringen på uddannelsesområdet fra én procent til en halv. Og glad for, at det er blevet præciseret, at nedskæringen sandelig ikke er en nedskæring, men »en sparegris«! En sparegris, som i år bliver tvangsfordret med en halv procent af uddannelsesinstitutionernes budgettal - for så at blive slagtet næste år!

Men, men, men: der er altså ikke meget at glæde sig over. For selv om de andre kreative budgetslankninger på læreruddannelsen heller ikke er nedskæringer - husk endelig det, det siger undervisningsministeren nemlig - så er det en realitet, at regeringens ikke-nedskæring efterlader professionshøjskolerne med et kæmpehul i budgetterne. Forringelserne på læreruddannelsen bliver nu ikke seks procent, men »kun« 5,5! Og det betyder altså, at der skal skæres voldsomt ned og strammes op og ind. Ligesom der er gjort flere gange før i de seneste år.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er sandelig godt, at den halve procent kan hentes op af sparegrisen i 2009! Tusind mange tak for det.

Hvor skal det blive godt med den verdensklasse. Rart, at der er noget at glæde sig til.

-th

»Danmark skal have uddannelser i verdensklasse. Med globaliseringsreformen har regeringen sat uddannelserne i centrum og opstillet ambitiøse mål for hele uddannelsessystemet« Regeringsgrundlaget, november 2007»Hvis man er meget, meget sulten, så tager man også imod krummer. Og vi er sultne, så vi sender en lille venlig tanke til Dansk Folkeparti for den halve procent« Laust Joen Jakobsen, formand for professionshøjskolernes rektorforsamling, til folkeskolen.dk den 6. marts

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.218 andre er allerede tilmeldt