Lærer til lærer
9   526

Tør den lille dreng sige, at han synes, Kejseren er nøgen?

Hvad er god matematik?

Foran mig er der en kæmpe mulighed: computeren. Desværre kan jeg ikke programmere alle de dejlige idéer, jeg får.

Og jeg tænker åbenbart ikke som dem, der får programmeret ting på Nettet til matematikundervisningen. Selvom nogle af dem bliver meget rost, har jeg mest af alt lyst til at gøre som den lille dreng: At påpege at Kejseren er nøgen!

Tilbage i 1996 eksperimenterede jeg sammen med mine medstuderende med matematik i vores praktikforløb. Dengang var jeg sikker på, at alle os ville være den nye generation af lærere, der ikke bare havde hørt om konstuktivisme men også forstod, levede og åndede det, som det mest naturlige pædagogiske fundament.

Væk med træningsbøger. Væk med lukkede opgaver. Ind med åbne oplæg. Åbne forundringsspørgsmål og ind med kreativiteten og ind med praktiske elementer. Forståelsen i centrum. Samtalen.

Hvor er alt det nu?

Kender I derude til en matematikside, som ikke bare er fyldt med opgaver? En side, hvor man kan eksperimentere? Hvor er alle de computerprogrammer henne, som gør differentieringen mulig og som giver plads til undersøgelser?

Det er over 15 år siden, at jeg blev lærer. Ufatteligt lidt er sket siden da...


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.848 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.986 andre er allerede tilmeldt