Sorø Kommune
0   397

Alle får lov til at bryde klasseloftet

I løbet af sin tid som minister har Christine Antorini ikke 
givet et eneste afslag på ansøgninger om at få lov til at danne klasser med mere end 28 elever. Danmarks Lærerforening 
er skuffet over ministeren, der gik til valg på at sænke klasseloftet til 24 elever per klasse.

I den danske folkeskole må der maksimalt være 28 elever per klasse. Men kommunerne har mulighed for at søge om en dispensation til at danne større klasser, så længe der ligger klare pædagogiske og faglige begrundelser bag.

Under den siddende regering har ni kommuner ansøgt om at få lov til at danne større klasser på i alt 43 skoler. Og samtlige ansøgninger har fået positivt svar.

Artiklen fortsætter under banneret

Formanden for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen mener ikke, begrundelserne er reelle nok til at kunne forsvare dispensationerne.

»Jeg oplever, at man meget let kan klistre pædagogiske og faglige begrundelser på enhver ansøgning for at dække over besparelser. Hvis man sætter to lærere på den store klasse, kan man lige så godt have to klasser og benytte sig af muligheden for holddannelse. Kommunerne har en stram økonomi, men vi driver ikke skoler for at få kommunale budgetter til at fungere. Vi driver skoler for at give eleverne en god undervisning«, siger han.

Under valgkampen og i sin tid i opposition beskyldte Christine Antorini den tidligere regering for at indføre megaklasser ad bagvejen gennem dispensationerne. Dengang meldte hun ud, at klassekvotienten skulle sænkes til 24 elever per klasse. Det valgmål lever hun dog ikke op til, og det skuffer Anders Bondo Christensen.

Antorini: Dispensationerne er forsvarlige

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini mener dog sagtens, hun kan stå inde for dem.

»Vi har ikke noget ønske om bare at indføre megaklasser. Vi tager konkret stilling til hver enkelt ansøgning og har fulgt op på de ansøgninger, vi ikke fandt tilstrækkelige, for at sikre os, at de pædagogiske begrundelser var gode nok. Derfor føler jeg sagtens, jeg kan forsvare, at vi ikke har givet et eneste afslag«, siger hun.

Ministeren er ikke i tvivl om, at alle ansøgningerne er klart pædagogisk begrundede. Hun kræver desuden, at alle de større klasser bliver evalueret grundigt.

»Vi har skærpet kravene til evalueringen af, hvordan det går ude i de større klasser. De skal ikke bare sættes i gang uden opfølgning. Og jeg er især spændt på de steder, som indfører to-lærerordning i forbindelse med de store klasser, for måske er der noget erfaring at hente«, siger hun.

Dispensationerne er givet til Skive, Gladsaxe, Rudersdal, Assens, Sorø, Vejle, Fredensborg, Odsherred og Holbæk Kommuner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt