Uskolet

Manifest: 
»Ny Nordisk Skolepolitik« skal revolutionere 
skolepolitikken indefra

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Under overskriften »Vi har brug for livsduelige skolepolitikere« præsenteredes tirsdag et nyt manifest ved navn Ny Nordisk Skolepolitik. Talsmanden for initiativtagerne peger på flere hovedpunkter: »Der er behov for dygtigere og bedre uddannede politikere på skoleområdet. Samtidig er det væsentligt, at vi får brudt den sociale arv, hvor alle skolepolitikere er djøf'er. Og endelig bør der arbejdes på at skabe større tillid til landets skolepolitikere«.

Manifestet, der har hentet inspiration hos dygtige skolefolk i Canada, lægger også op til en diskussion af politikernes arbejdstid: »De skal være mere til stede, hvis vi skal højne kvaliteten i skolepolitikken. Politikerne bør være i samfundet, al den tid borgerne er der«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med 
tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder 
i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.