Anmeldelse

Unge, forældre og trafik

Forældreinddragelse i færdselslæren

Anbefalelsesværdigt materiale, som sætter unges trafiksikkerhed til debat - blandt deres forældre

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har udarbejdet dette gratis materiale, som med fordel kan bruges sammen med ”Skillevej” og ”360°”, som tidligere er anmeldt her på folkeskolen.dk

Fakta:

Titel: Unge, forældre og trafik

Forlag: Rådet for Sikker Trafik

Materialet omfatter et spørgeskema med ni spørgsmål til eleverne. Et spørgeskema, som siden i udfyldt stand kan bruges som oplæg på forældremøder, fordi skemaerne giver et indtryk af de unges trafikvaner. Det ligner en klar tidsbesparelse til den travle kollega.

Dernæst er der en animationsfilm til og om forældrene. En film, som trods en hurtig og smart afvikling forekommer lidt for gammeldags skolemesteragtig i sin speak.

Så er der tre temaer, som kan tages op som overskrifter for gruppesamtaler på mødet:

Cykel og cykelhjelm, knallert, venner og forældre. Endelig er der også et opfølgningsmateriale.

Trafiksikkerhed for børn og unge er ganske givet et vigtigt tema for alle forældre, og her får klasselæreren mulighed for at arbejde både bredt og i dybden, og forældrene får lejlighed til at drøfte fælles holdninger.

Kan anbefales.