Anmeldelse

Fankultur og fanfiktion

Fankultur og fanfiktion - i pædagogisk sammenhæng

Læseren får god mulighed for at fordybe sig i viden om fankultur og fanfiktion, og den viden kan man godt bruge i sine pædagogiske og didaktiske overvejelser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen henvender sig til lærere, pædagoger, studerende og alle dem, der interesserer sig for unge og moderne kultur. Den handler om fankultur som et fagligt område og er inddelt i fem store afsnit. De hedder: Fankultur og historie, Identitet og hverdagsæstetik, Vampyrer og kærlighed, Den sociale netværks-bestseller og Fanfiktion og pædagogik. Disse afsnit indeholder to til fem kapitler, og hvert kapitel indeholder til slut en opsummering og oplæg til overvejelse og diskussion. Med udgangspunkt i disse opgaver eller oplæg kan der arbejdes med blandt andet ungdomskultur og fankultur.

Fakta:

Titel: Fankultur og fanfiktion

Forfatter: Anne Petersen

ISBN: 9788790833640

Pris: 179

Sider: 154

Forlag: ViaSystime

Til sidst i hvert afsnit henvises der til videre læsning om emnet. Bagerst er der et lille leksikon, Fankulturens A-Z, over de vigtigste begreber i bogen.

Der henvises i bogen til fænomenerne ”Twilight” og ”The Hunger Games”, og der gives en grundig og interessant behandling af genrens betydning for unges identitetsdannelse og deres hverdagskultur.

I konklusionen til allersidst står der: ”Gennem fankultur opdrages man til at være et aktivt og (sommetider) kritisk publikum”. Dette er også de mange opgaver eller oplæg til overvejelse et eksempel på. To opgaver lyder nemlig eksempelvis sådan: ”Brug de fem former for tekstualitet til at karakterisere teksten”. Og: ”Fanfiktion bliver brugt af en del af medieindustrien. Hvilke kritiske vinkler kunne anlægges her?”

Bogen, der er skrevet i et mundret sprog, giver læseren god mulighed for at fordybe sig i viden om fankultur og fanfiktion. En viden, man så kan bruge i sine pædagogiske og didaktiske overvejelser.