Anmeldelse Dansk
0   100

Fankultur og fanfiktion - i pædagogisk sammenhæng

Læseren får god mulighed for at fordybe sig i viden om fankultur og fanfiktion, og den viden kan man godt bruge i sine pædagogiske og didaktiske overvejelser.

Fankultur og fanfiktion

Fakta


Titel
Fankultur og fanfiktion

Forfatter
Anne Petersen

ISBN
9788790833640

Pris
179

Sider
154

Forlag
ViaSystime

Bogen henvender sig til lærere, pædagoger, studerende og alle dem, der interesserer sig for unge og moderne kultur. Den handler om fankultur som et fagligt område og er inddelt i fem store afsnit. De hedder: Fankultur og historie, Identitet og hverdagsæstetik, Vampyrer og kærlighed, Den sociale netværks-bestseller og Fanfiktion og pædagogik. Disse afsnit indeholder to til fem kapitler, og hvert kapitel indeholder til slut en opsummering og oplæg til overvejelse og diskussion. Med udgangspunkt i disse opgaver eller oplæg kan der arbejdes med blandt andet ungdomskultur og fankultur.

Artiklen fortsætter under banneret

Til sidst i hvert afsnit henvises der til videre læsning om emnet. Bagerst er der et lille leksikon, Fankulturens A-Z, over de vigtigste begreber i bogen.

Der henvises i bogen til fænomenerne ”Twilight” og ”The Hunger Games”, og der gives en grundig og interessant behandling af genrens betydning for unges identitetsdannelse og deres hverdagskultur.

I konklusionen til allersidst står der: ”Gennem fankultur opdrages man til at være et aktivt og (sommetider) kritisk publikum”. Dette er også de mange opgaver eller oplæg til overvejelse et eksempel på. To opgaver lyder nemlig eksempelvis sådan: ”Brug de fem former for tekstualitet til at karakterisere teksten”. Og: ”Fanfiktion bliver brugt af en del af medieindustrien. Hvilke kritiske vinkler kunne anlægges her?”

Bogen, der er skrevet i et mundret sprog, giver læseren god mulighed for at fordybe sig i viden om fankultur og fanfiktion. En viden, man så kan bruge i sine pædagogiske og didaktiske overvejelser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.479 andre er allerede tilmeldt