Tysk
0   268

Strategi for fremmedsprog droppet

Der er brug for en national strategi for fremmedsprog i folkeskolen. Sådan lød det sidste år fra en arbejdsgruppe nedsat af VK-regeringen. Undervisningsministeren har hidtil været fortaler for en styrkelse af fagene, men nu mener hun ikke længere, en strategi er nødvendig. Skuffende, mener Tysklærerforeningen.

I løbet af de seneste år er antallet af folkeskoleelever med to eller tre fremmedsprog faldet kraftigt. Derfor nedsatte den forhenværende regering en arbejdsgruppe, som skulle kigge på fremmedsprogsundervisningen og komme med anbefalinger, som kunne føre til en national strategi på området.

Arbejdsgruppen har for længst afleveret en rapport med 42 anbefalinger til den nye regering. Men regeringen mener ikke længere, der er et behov for en strategi.

Artiklen fortsætter under banneret

"Arbejdsgruppen er kommet med en række konkrete anbefalinger, som vi nu kan arbejde direkte videre med. Derfor mener vi ikke, at der er brug for at lave en egentlig strategi for fremmedsprogene. Nogle af anbefalingerne er vi allerede gået i gang med", siger Christine Antorini til Gymnasieskolen.dk.

Løber fra regeringsgrundlaget
Beslutningen skuffer formanden for Tysklærerforeningen for grundskolen Peter Bruhn Jepsen. Han er spændt på at se, hvilke anbefalinger regeringen er gået videre med, for han frygter, at manglen på en national strategi får status quo til at fortsætte på fremmedsprogsområdet.

"Det er fint, at eleverne lærer engelsk, men det er ikke nok. Vi har sukket efter handling i ti år, og vi havde forventet meget af strategien. Så jeg synes, det er meget bekymrende", siger Peter Bruhn Jepsen.

Ifølge Peter Bruhn Jepsen viser undersøgelser, at jo tidligere elever får undervisning i et fremmedsprog, desto bedre læres det. Derfor efterspørger Tysklærerforeningen et bindende og ikke et vejledende timetal, samt obligatorisk tysk fra 6. klasse

"I regeringsgrundlaget siger de, at de vil styrke eleverne i en globaliseret verden, og det synes jeg ikke, beslutningen om strategien passer sammen med. Så jeg håber, det ser anderledes ud i folkeskolereformen", siger han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Folkeskolen.dk er lukket for indlæg og kommentarer fra 6. juli og i uge 28 og 29 - vi åbner igen mandag den 23. juli. God ferie!

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.792 andre er allerede tilmeldt

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.369 andre er allerede tilmeldt