Lær at leve med pendling

Der bliver længere mellem de ledige job, så det gælder om at indstille sig på at bruge tid på transport mellem hjem og arbejde.

Publiceret Senest opdateret

takster

Ligningsloven fastsætterfor 2012 følgende fradrag for udgifter til befordring mellem hjemog arbejdsplads:

. Mellem 25 og 120 kilometer: 2,10 kr./km. . Over 120 kilometer:1,05 kr./km. . Over 120 kilometer i visse udkantskommuner: 2,10kr./km.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Jeg ville meget hellere kunne tage toget eller sidde i en bus, så der var mulighed for at læse eller forberede sig på en pc, men uden for de store byer er det sparsomt med offentlige transportmidler, så jeg er nødt til at have en bil«, siger han. En rundspørge, som Folkeskolen foretog for et år siden blandt studerende på læreruddannelsen i Silkeborg, viste, at mange nye lærere ikke bryder sig om at skulle pendle til arbejde.  Ingen af de studerende, der svarede på spørgsmålene, ville acceptere mere end to timers daglig transport til og fra a

rbejde, og de fleste satte grænsen ved en time eller mindre.  I dag er Lasse mere åben over for at transportere sig til og fra arbejde.»Det er ikke så slemt, når man er kommet i gang, og på grund af skattefradraget er økonomien ikke så dårlig«, siger han. Overvej følgende, hvis ikke du har mulighed for at flytte og gerne vil søge arbejde længere omkring: . Hvordan er muligheden for at komme med tog eller bus til den ønskede arbejdsplads?  . Hvor lang tid tager turen?  . Kan du bruge noget af tiden til at forberede dig? . Hvad koster transporten, når du indregner skattefradraget?* . Kan der arrangeres samkørsel med nogle af dine fremtidige kolleger? . Hvis du er på en arbejdsplads, hvor arbejdstid er det samme som tilstedeværelsestid, bør du tage en forhandling med din arbejdsgiver om at noget af turen i tog, hvor du arbejder, kan regnes som arbejdstid. Har du brug for en opmuntring, gælder det bare om at tænke på, at ledige transportmæssigt har det endnu værre. De skal ifølge reglerne være parate til en samlet daglig transporttid med bus eller tog på tre timer, og efter tre måneders ledighed op til fire timer.

Powered by Labrador CMS