Verner Griebel

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torsdag morgen den 31. maj blev vi mødt af det utænkelige. Vores kollega, tillidsmand og ven var aftenen forinden pludseligt afgået ved døden. Det var et ubegribeligt tab for os, for skolen og for børnene.

Kære Verner.

Dit skarpe blik på børnene, dit empatiske og forstående væsen for alle omkring dig, dit altid favnende og rummende menneskesyn blev med et revet væk fra os.

Du var et naturligt samlingspunkt, og du var der altid for os. Ingen gik forgæves, når vi havde noget på hjerte. Din evne til at lytte og finde løsninger på nær sagt alt kendetegnede dig.

Arbejdet som tillidsmand brændte du for, og mange har igennem årene gjort brug af din indsigt, menneskelighed og faglighed.

Din retfærdighedssans og din evne til at kunne tale alles sag gjorde dig respekteret og afholdt i langt større målestok, end vi nåede at fortælle dig. Dit kontor var altid åbent, og når biblioteket ikke var nok, kunne vi bare bruge dit bibliotek. Det var et bibliotek af både hylder, bøger og så også visdom fra din mund.

Vi kommer til at savne din tørre humor, dine mange anekdoter om det liv, du elskede så højt. Et helt langt liv kæmpede du for og værnede om det danske sprog, og du elskede at dele netop det sprogs underfundighed og mulighed med alle.

Det er hårdt uden dig, og det er hårdt for din familie, og vores tanker går til Kirsten og dine børn.

Æret være dit minde.