Debat

Statstjenestemandens pensionsformue: 
Gemt og glemt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da jeg som timelærer blev fastansat, gik jeg ned i udbetalt løn. Der skulle betales pensionsbidrag. Jeg fik kvittering på, at to procent og et arbejdsgiverbidrag var indbetalt. I hele min tjenestetid brugte staten omgående disse, mens de var mest værd. Senere faldt kvitteringen bort. Den var jo tilsyneladende overflødig og blev derfor glemt.

Ved den senere pensionering måtte staten derfor bruge skattebetaling. Pensionsformuen var jo brugt.

Min løn bestod af udbetalt løn og et ikke udbetalt pensionsbidrag. Baggrunden for min pension er i orden. Den er ikke en foræring, men en tilbagebetaling.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Aftalen er indgået mellem arbejdsgiveren og tjenestemanden. Den falder bort efter en overgangsordning og er erstattet af andre ansættelsesformers pensionsopbygning.

Må jeg samtidig erindre om, at folkepensionens grundbeløb i sin tid blev opnået ved en tilsvarende nedgang af pensionen. Også det er betalt.