Debat

Minikonfirmation: 
Vi ved, hvad vi taler om

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I min egenskab af folkeskolelærer i kristendomskundskab/religion og bestyrelsesmedlem i Ateistisk Selskab vil jeg hermed afkræfte myten om, at Ateistisk Selskab ikke kender til Fælles Mål for faget kristendomskundskab.

Vi er udmærket bekendt med såvel centrale kundskabs- og færdighedsområder som flere af bogsystemernes temmelig mangelfulde behandling af ateisme.

I Folkeskolen nummer 12 bliver Ateistisk Selskab ligeledes nævnt i de tre sognepræsters apologetiske indlæg om minikonfirmationens velsignelser. I lyset af den seneste tids stigning i antallet af danskere, der melder sig ud af folkekirken, er det påfaldende, så ivrige præster er efter at lokke de små klasser hen i kirken. Jeg vil derfor blot appellere til mine kolleger om, at I bruger jeres sunde fornuft og undlader at medvirke til, at flere elever bliver udsat for denne missionsvirksomhed, som minikonfirmation vitterligt er.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Forsvar for  minikonfirmationerne