Debat

Bager for smed

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Individuel forberedelsestid løsrives fra undervisningstid. Alle får 400 timer betroet tid årligt; en klar gevinst for dem, der kun har lidt undervisning, og et lige så klart tab for dem, der har meget. Balancepunktet ligger ifølge min lommeregner omkring 18-19 ugentlige lektioner. Al undervisning herudover kan altså - hvis ledelsen ønsker det - fremover afvikles uden forberedelsestid overhovedet. De, der i øjeblikket har for eksempel 22 ugentlige lektioner, vil således kunne aftvinges tre gange cirka 35 minutters forberedelsestid (idet frikvartererne går fra), som ledelsen uden videre vil kunne omsætte i to ekstra ugentlige lektioner til de pågældende lærere.

I bestræbelsen på at presse mere undervisning ud af lærerstanden retter arbejdsgiveren og hovedstyrelsesflertallet således bager for smed.

Niels Christian Sauer

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Karlebo