It
0   295

Digitale medier kan øge ulighed mellem børnene

En ny undersøgelse viser, at de nye børnehaveklasseelever er meget vant til at bruge digitale medier. Mere end halvdelen har brugt læringsprogrammer mindst en gang om ugen, før de startede i skole. Videncenterleder ved læremiddel.dk Thomas Illum Hansen mener, det kan øge behovet for undervisningsdifferentiering.

83 procent af de børn, der starter i børnehaveklasse i år, bruger digitale medier som iPad og computer mindst en gang om ugen, og 56 procent bruger dem til læringsprogrammer om bogstaver og tal. Det viser en ny undersøgelse, som Gallup har lavet for KL.

Den viser også, at en meget stor andel af børnehaveklasselederne mener, at læringsprogrammerne er med til at motivere børnene til at lære.

Udvikling stiller større krav til lærerne
Thomas Illum Hansen, videncenterleder ved Læremiddel.dk, peger på, at brugen af digitale medier i hjemmene kan være med til at øge forskellen på børnene.

"Det er klart, at der er stor forskel på at komme fra et hjem, hvor børnene tidligt bliver introduceret for læring, og at komme fra et hjem, hvor læring ikke bliver prioriteret lige så højt. Sådan har det altid været - nu bruger man bare de digitale medier til det. Og derfor er de digitale medier også medvirkende til, at børnene møder op til skolestart med forskellige forudsætninger. Det giver et større behov for differentieret undervisning, så man møder eleverne på deres niveau", siger han.

Artiklen fortsætter under banneret

Læremiddel.dk har ikke undersøgt, om brugen af digitale medier i hjemmet gør børnene bedre i stand til at lære, når de starter i skole. Der er brug for mere forskning på området, mener Thomas Illum.

Undersøgelsen viser desuden, at børnehaveklasselederne især efterspørger bedre og mere stabil teknik, nemmere adgang samt efteruddannelse i at bruge teknikken i undervisningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.011 andre er allerede tilmeldt

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
700 andre er allerede tilmeldt