Debat

Nyrupisme

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De har gjort, hvad de kunne! Vores forhandlere! - Og ros for det!

Overmagten var imidlertid for stor: arbejdsgiverne har stået urokkeligt fast på kravet om, at lærerne skal betale størstedelen af den pris, det koster, at mange flere elever skal undervises i de kommende år.

Forliget, der nu ulykkeligvis skal til afstemning, garanterer ikke lærerne den fornødne tid til forberedelse og samarbejde. Alt for mange dele af aftaleteksten er ren lyrik, der i sit indhold baserer sig på håb og tillid til, at lokalkredse og tillidsrepræsentanter nok skal klare ærterne, så lærerne ude omkring ikke segner under den stigende arbejdsbyrde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

De 18 medlemmer af hovedstyrelsen, der nu anbefaler et ja til aftaleteksten, burde have takket nej. Troværdigheden er på spil. På samme måde som statsminister Nyrup, der forud for folketingsvalget i marts sidste år forsikrede, at efterlønnen ikke ville blive rørt, og som efter valget løb fra sit løfte, risikerer vi nu, at lærernes berettigede harme og frustration rettes mod vores forening. Ganske som det er sket for Socialdemokratiet. Forsikringen om, at forberedelsestiden ikke måtte blive reduceret, er ikke glemt! Og så nytter det ikke, at man forsøger at kalde aftaler for 'fremtidssikrede'.

I en situation, hvor dele af det politiske system uansvarligt og hasarderet lader hånt om demokratiske spilleregler - senest ved at true med indgreb, hvis lærerne ikke falder til patten ved den forestående urafstemning - er det vigtigt, at vi i foreningen bevarer hovedet koldt, ikke lader os kue, men står fast på vore demokratiske rettigheder.

Det er mit forfængelige håb, at vi som samlet forening rider stormen af. De 18 medlemmer af hovedstyrelsen har ikke gjort denne øvelse nemmere.

Tak til de syv hovedstyrelsesmedlemmer, som blankt afviste arbejdsgiverkravet om forringelse af lærernes arbejdsvilkår.

Poul Erik Madsen

kredsformand, lærerkreds 44, Køge-Vallø