Debat
0   197

Kritik rammer ved siden af

Medlem af DLF's hovedstyrelse, Niels Christian Sauer, kritiserer mig i Folkeskolen nummer 5 for at styre alle Danmarks Evalueringsinstituts (Eva) aktiviteter på skoleområdet i dag. Men sandheden er, at den kritiserede lovgivning mindsker ministerstyringen af evalueringerne på folkeskoleområdet. Tidligere skulle evalueringsinstituttets planer for evalueringer på folkeskoleområdet godkendes af undervisningsministeren. Det skal de ikke længere, fordi der nu er det uafhængige formandskab for rådet, der fastsætter, hvilke evalueringer der skal gennemføres på folkeskoleområdet.

Skolerådet er ikke anderledes end alle de andre forskningsråd, som også er udpeget af ministeren, og som i øvrigt er helt uafhængige af denne. Jeg var meget omhyggelig med at udpege et skolerådsformandskab, der kunne accepteres af alle, og som ikke kan beskyldes for at gå regeringens og skoleforligspartiernes ærinde.

Artiklen fortsætter under banneret

Niels Christian Sauer hævder også, at kommissoriet til Eva's rapport om elevplaner var skræddersyet til at resultere i en positiv evaluering af mit projekt. Men det er faktisk en uvildig rapport skrevet af et uafhængigt institut. Jeg blander mig ikke i dets arbejde. Og jeg tager gerne imod kritik - også af elevplaner. Af samme årsag har jeg nedsat et afbureaukratiseringsudvalg sammen med blandt andre DLF og KL. Udvalget ser også på den konstruktive kritik, der er kommet vedrørende elevplaner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ