Anmeldelse

Sambafodbold

Sambafodbold - en udfordring i skolen

Fodbold skal ikke bare være en aktivitet, men et undervisningsområde for idrætslæreren. Find inspiration i Brasilien.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Brasilien er fodbold hele livet. Det er historien om jagten på ”jogo bonito” – det smukke spil. Det er også her, denne bog tager sit udgangspunkt, nemlig i sambafodbold, og hvordan den brasilianske fodboldfilosofi har betaget en hel verden.

Fakta:

Titel: Sambafodbold

Forfatter: Sergio de Souza, Peter Bennett

ISBN: 9788770908443

Pris: 199

Sider: 100

Forlag: Turbine Forlaget

Bogen henvender sig til spillere, trænere og lærere, der arbejder med fodboldområdet, og bogen giver mulighed for at komme et spadestik dybere i forståelsen af den brasilianske fodboldmentalitet. Bogen arbejder med områderne brasilianernes mentalitet, den hårde vej til stjernerne, fodboldteknik, kvindefodbold, futsal, strandfodbold, fodtennis, øvelser, finte, driblinger, og der er også et afsnit om Brasilien og brasilianske børn.

Bogen giver et fantastisk indblik i fodboldverdenen i Brasilien. Det er velskrevet og medrivende og interessant læsning ikke kun for trænere og lærere, men også som selvlæsning for spillere og elever i udskolingen. Bogen er fagligt set alsidig, men giver kun korte indblik i de enkelte områder, så skal man arbejde i dybden, skal man arbejder ud over bogen. En litteraturliste kunne have været fantastisk.

Set med idrætslærerens øjne er kapitel 8 og 9 særdeles relevante med en række øvelser med gode fotos og illustrationer lige til at bruge og udvikle i undervisningen i fodbold. Kapitel 5, 6 og 7 tager udgangspunkt i futsal, strandfodbold og fodtennis og kan give fin inspiration til, hvordan man kan arbejde ”brasiliansk” i idrætsundervisning.

En bog, der giver fin inspiration og lyst til at arbejde med kvalitet og glæde i fodboldundervisning. Bogen bygger helt klart på en legende tilgang, men man skal også kunne nogle færdigheder. Den er i høj grad også med til at fastholde, at fodbold i skolen ikke er en aktivitet, men derimod et undervisningsområde. Materialet bygger på mange forskellige kvaliteter, så erfarne og ikke erfarne elever let kan finde ind til ”jogo bonita” – det smukke spil.

Bogen anbefales til alle idrætslærere og til skolens fagbibliotek.

Powered by Labrador CMS