Debat

LB's forsikring

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med sloganet 'Nu er det endnu bedre at være medlem af LB' (Lærerstandens Brandforsikring) lancerer Lærerstandens Brandforsikring nye fordele ved deres bilforsikring. Sloganet havde nær kostet mig morgenkaffen i den gale hals. For cirka en måned siden var jeg uheldig at bakke ind i en betonpæl på en parkeringsplads. Skaden blev takseret til 12.000 kroner. Til min store lettelse havde jeg kun en selvrisiko på 1.100 kroner, så jeg åndede lettet op og kontaktede forsikringsselskabet for at anmelde skaden. De foretog en beregning, der skulle danne grundlag for, hvorvidt det kunne betale sig for mig at anmelde skaden eller selv betale, for jeg kunne ikke undgå at falde et par forsikringstrin i bestræbelserne på at blive elitebilist. Så faldt dommen: 26.000 kroner i ekstra forsikringspræmie fordelt over de næste fem år! Det er til læserens orientering cirka halvdelen af bilens værdi.

Hvad skal jeg med en forsikring, hvis det ikke kan betale sig at anmelde en skade til 12.000 kroner. En skade, der hverken er påført på grund af ungdomskådhed eller mangel på rutine (kørekort i otte år), men ganske enkelt et kort uopmærksomt øjeblik. Det kan ikke være rigtigt, at det kun kan betale sig at benytte forsikringen ved enten totalskade, eller hvis bilen bliver stjålet.

Hvis jeg skal blive i Lærerstandens Brandforsikring, skal de ikke bare blive endnu bedre . . . de skal blive meget bedre.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ulrik Lind

Odense

Svar

Det er rigtigt, at det kan være dyrt at anmelde en skade, specieltnår man kun har cirka halvandet års skadefri forsikringsanciennitet. Konsekvensen af et bonussystem er, at medlemmer, som har skader, stiger i præmie, mens medlemmer uden skade får en billigere præmie.

I overensstemmelse med Forbrugerombudsmandens retningslinier oplyser vi bonustabet som den merpræmie, der skal beta-les, indtil elitebiliststatus nås,og selv om det kun tager fem årat blive elitebilist i Lærerstandens Brandforsikring, vil merpræmien derfor blive betydelig, hvis man får en skade inden for de første par år. Merpræmien reduceres, jo flere år man har kørt skadefrit, inden uheldet eventuelt er ude.

Bonussystemer virker på denne måde i alle forsikringsselskaber, og vore nye fordele ændrer ikke grundlæggende ved dette princip.

Når vi alligevel tør sige tilmedlemmerne, at det er endnu bedre at være medlem af Lærerstandens Brandforsikring, skyldes det, at vi blandt andet har forbedret bilforsikringen på følgende punkter:

- Lærerstandens Brandforsikrings elitebilister (dem er der 73 procent af) får ret til en skade, uden at der skal betales forhøjet præmie.

- De af medlemmerne, som endnu ikke er elitebilister, lettes vejen til elitebiliststatus, fordide rykker et bonustrin op og dermed får lavere præmie, selv om de har haft en glas- eller tyveriskade.

Vi har samtidig forhøjet selvrisikoen for glas-, tyveri- og lignende skader, men selv når dette regnes ind, er der tale om en reel forbedring.

Svend Emil Nielsen

administrerende direktør for Lærerstandens Brandforsikring

Powered by Labrador CMS