Anmeldelse Skønlitteratur
0   332

Frøken Ignora får besøg af sin mor / Frøken Ignora og frøken Gisela / Frøken Ignora tager til Paris / Frøken Ignora og blomsterne / Frøken Ignora bliver milliardær

Fakta


Titel
Frøken Ignora får besøg af sin mor / Frøken Ignora og frøken Gisela / Frøken Ignora tager til Paris / Frøken Ignora og blomsterne / Frøken Ignora bliver milliardær

Forfatter
Katrine Marie Guldager


Fem bøger a 24 sider, 88,75 kroner per styk

Type
Bog

Forlag
Alinea

Det er et glædeligt og vistnok specielt dansk fænomen, at forfattere, der har etableret sig i voksengenrer, giver sig til at skrive for børn. Det har givet os en række letlæsningsbøger med kraft i sprog og illustrationer og med et plot, der ikke lader sig spænde inde af læsepædagogiske hensyn. Det eneste forudsigelige i de små episoder er sådan set hovedpersonens totale afvisning af længerevarende indgreb i sin personlige frihed og hendes empati over for andre mennesker - altså lige med undtagelse af de påtrængende personer, der ikke kan finde og acceptere deres plads i periferien af Ignoras tilværelse. Mødre, søstre og den slags.

Artiklen fortsætter under banneret

De små historier passer til nogenlunde sikre læsere, som ikke er blege for at give sig i kast med ord som "guldkaramelpapir" eller "ballongynger", men forfatteren sørger for, at mange basisord bliver gentaget og vendt og drejet i flere bøjningsformer, samtidig med at historien drives fremad. Illustrationerne er heller ikke nogen, man behøver at kede sig over, når man går i 2. klasse.

Frøken Ignora har stået i lære hos Pippi Langstrømpe og Tobias i Tårnet, ikke mindst hvad angår hendes grundlæggende livsholdning: hun er helt sin egen. Derved deler hun indstilling med de mange læsere i målgruppen, der vil drømme sig op ad alle trapperne til et tårnværelse, hvor voksne nok er velkomne, men hvor de meget gerne kan finde ud af at trippe ned ad alle trinene igen, så fantasien kan få fred til at vokse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.667 andre er allerede tilmeldt