Vold/trusler
0   546

"Jeg bliver ved med at være en fucking møgkælling"

Birgit har undervist mange år i specialklasser og har oplevet trusler mange gange. Men hun giver ikke op. Eleverne skal lære at opføre sig hensigtsmæssigt, for ellers får de ikke et arbejde, er hendes holdning.

"Skal du have tæsk?".  Drengens ansigt er få centimeter fra Birgits. De står uden for skolelederens kontor og venter. "Du kan få nogle bank", råber drengen rasende. Skolelederen kommer ud. "Du skal ikke tage fat i ham - du skal bare lade ham løbe".
Og drengen løber - ind i klassen og låser døren og derinde var Birgits nøgler, som hun på vej til kontoret havde glemt i klassen.
 
Truet med bat
Birgit går ned for at ringe til moren, så hun kan hente ham. Birgit låner nogle nøgler og går ned for at låse klassen op. Da hun åbner døren, står han inden for døren klar med et rundboldbat i hånden.
 
"Din mor kommer og henter dig", siger Birgit og lukker stille døren efter sig.
Nede på lærerværelset snakker hun med nogle kolleger om episoden, skriver hændelsen ned, gemmer den i drengens mappe og sender den til skolelederen.
 
"Jeg har flere gange været udsat for trusler om vold. Det går det mig ikke på, og det undrer mig i grunden. Men ledelsen skal være der med det samme. De skal kunne aflaste, når det brænder på. På sammen måde har vi haft en aftale i mit team om, at vi hjælper hinanden. Min nuværende leder er nervøs ved voldelige børn, så jeg føler ikke, jeg kan hente så meget hjælp der".

 
Møgkællinger gør en forskel
Birgit føler hun gør et meningsfyldt arbejde med de utilpassede elever.
 
"Jeg ved, hvad jeg vil med de her børn. Og normalt fornemmer både forældre og elever, at jeg står fast, er struktureret og rummelig. Jeg har en elev, der kaldte mig for fucking møgkælling. Jeg forklarede ham; det vil jeg ikke have. Men jeg har lovet ham, at jeg bliver ved med at være en fucking møgkælling - for så kan han finde ud af, at den måde han opfører sig på er uhensigtsmæssig. Mit mål er, at han bliver et menneske, der kan passe et arbejde".
 
Birgit er ikke lærerens rigtige navn Redaktionen er bekendt med det rigtige navn.

Artiklen fortsætter under banneret


 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.595 andre er allerede tilmeldt