Debat

Hvad skete der med John Dewey?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er det sådan, at folkeskolen især satser på undervisning, der forbereder eleverne til gymnasiet? Og glemmer at orientere om fordelene ved fagskolerne?

Der kommer helt evident for mange ind i gymnasieskolen. Unge, der bare sidder der for at få varmen om vinteren! Og de trives bestemt ikke mellem bøger og rapporter. Hverdagen er en ørkenvandring! Altså: Mange vælger forkert!

Desværre ligger fagskolerne langt nede i bunken hvad angår status. Det er ikke smart at få olie på fingrene! Men hvor var samfundet uden blikkenslagere og automekanikere?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Måske kunne man mødes på midten - og drage fordel af hinanden? Gymnasiet kunne få glæde af flere praktiske tilbud. Og folkeskolen kunne - ved at aktivere fantasien - tilrettelægge forløb, hvor dansk og matematik indgår i praktiske projekter.

Har alle her i landet glemt John Dewey?

Ungdomsuddannelserne er meget opdelte. Kunne man ikke inspirere hinanden - og få mere status i at være elev på en teknisk skole?