Anmeldelse Matematik mellemtrin
0   457

Ord i matematik

Hjælp til faglig læsning til matematikfaget er velskrevet og appellerer til eleverne.

Ord i matematik

Fakta


Titel
Ord i matematik

Forfatter
Mari-Ann Skovlund Jensen, Helle Houlkjær, Lone Skafte Jespersen, Ane Marie Ditlevsen, Lene Odefey

ISBN
9788702075632

Pris
167,50 kroner

Sider
128 sider

Serie
Ord i ...

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

"Ord i matematik" er en opslagsbog, hvori eleverne kan søge og finde mange og gode forklaringer på matematiske begreber og fagudtryk. Der gives forklaringer på de givne matematiske problemstillinger i den tilladte formelsamling og meget mere. Herunder blandt andet udtryk brugt i forskellige computerprogrammer, store tals skrivemåde, symboler og primtal.   

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen har en god og overskuelig størrelse og indeholder mange velskrevne og gode eksempler. Forklaringerne er skrevet i et letforståeligt sprog, der appellerer til eleverne. Der veksles meget intuitivt mellem fagfaglige udtryk og dagligdags beskrivelser, og det fungerer rigtig godt. Bogen kan bruges både på mellemtrinnet og i udskolingen, hvor mange elever har brug for den ekstra forklaring, der går ud over den gængse formelsamling.

Bogen kan med fordel ligge i tasken på mellemtrinnet og på klassen i udskolingen som opslagsværk. Ideen med at lade eleverne navigere i opslagsbøger allerede tidligt i skolegangen og her i matematikundervisningen er, efter min mening, meget vigtig. Vi oplever som matematiklærere gang på gang elever, der ikke formår at udnytte formelsamlinger og grundbøger fornuftigt under den skriftlige og mundtlige eksamen. "Ord i matematik" er et glimrende værktøj til opslagstræning, faglig forståelse og opnåelse af kontinuitet og sammenhæng i undervisningen.

Jeg vil give "Ord i matematik" mine bedste anbefalinger.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.244 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.591 andre er allerede tilmeldt