Anmeldelse Læreruddannelsen
0   356

Professionsretning i praksis

Professionsretning i praksis

Fakta


Titel
Professionsretning i praksis

Pris
176 kroner

Sider
251 sider

Type
Bog

Forlag
Roskilde Universitetsforlag

Antologier er nogle svære nogen. Nogle gange oplever man som læser, at det samlende tema ikke samler nok. Antologier om professioner, professionshøjskoler og det særlige ved det at forsøge at være professionsrettet har det på forhånd rigtigt svært, for professionsbegrebet er i sig selv bredt og ganske uhåndterligt.

Artiklen fortsætter under banneret

Professionshøjskolernes faktiske sammensætning af uddannelser er også svært begribelig. Fra sygeplejerske til folkeskolelærer, hvad er egentlig det fælles? I bogen "Professionsretning i praksis" bliver man straks klar over problemets omfang. Der mangler "samling". På trods af en glimrende indledende artikel, hvori hele baggrunden for professionsideen ridses op og problematiseres, får man ikke som læser lyst til at læse de artikler, som ikke lige handler om den uddannelse, man selv repræsenterer.

Der er i antologien kun én artikel, der specifikt omhandler læreruddannelsen, og den har indholdsmæssigt kun relevans for undervisere på læreruddannelsen. Folkeskolelærere kan intet hente her!

Her problematiseres selve ideen om den moderne læreruddannelses udformning, der afsluttes med bacheloropgaven: Bliver man en god lærer af at skrive en god bacheloropgave? Svaret ligger vist ligefor. Artiklen baserer sig på interview med tre ansatte undervisere på læreruddannelsen, så her er det iscenesættelsen og tolkningen, der er interessant. Der er oplæg til en interessant systematik: Skal læreruddannelsen pege hen imod de arbejdsvilkår, lærere faktisk har? Skal læreruddannelsen levere de lærerkompetencer, lærerprofessionen efterspørger? Skal læreruddannelsen først og fremmest legitimere de nye professionshøjskoler som vellykkede institutioner? Det er interessante spørgsmål.   


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
425 andre er allerede tilmeldt