Tyskland
0   421

Dansk-tysk-svensk-norsk skole åbner i Berlin

Efter sommerferien åbner Den Tysk-Skandinaviske skole i Berlin med fokus på nordisk pædagogik og individuel læring. Lærerbesætningen er stort set på plads, men der er muligheder for kvalificerede lærere og praktikanter - og for elever og klasser.

Efter et stort benarbejde igennem flere år er det lykkedes en række entusiastiske skandinaver i Berlin at få fundamentet klar til at åbne den første tysk-skandinaviske skole i den tyske hovedstad.            Skolen, der efter tyske standarder er en såkaldt helhedsskole, støttes af den berlinske Montessori-stiftelse og af Berlinersenatet for uddannelse.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi satser på individuel læring og på at møde børnene i øjenhøjde", fortæller danske Gitte Ertbirk, der en af initiativtagerne til skolen. "Vi vil undervise med blandede årgange, hvor tværfaglig undervisning og sproglig mangfoldighed vil fremme vores ønske om en læringskultur med praksis, kreativitet og fleksibilitet i centrum".

fakta om skolen

"Deutsch-Skandinavische Gemeinschaftsschule" (DSG) har foreløbigt lokaler i byedelen Tempelhof. Skolen omfatter 1.-10. klassetrin, men vil med tiden også tilbyde den gymnasiale overbygning op til 13. klasse. 

Besøg skolen på: www.dsg-schule.de

På skolen, der har lokaler og elevgrundlag klar til start efter sommerferien, vil al undervisning være tosproget i kombinationerne dansk-tysk, norsk-tysk og svensk-tysk. Lærerbesætningen til opstarten er i grove træk på plads, men skolen søger ifølge Gitte Ertbirk stadig kvalificerede kræfter.

"Både lærere og praktikanter skal selvfølgelig være indforstået med de åbne undervisningsformer og deltage i udviklingen af skolens særkender," siger hun og tilføjer: "Desuden er vi meget interesserede i både udvekslingsklasser og -elever. Det kan både være for en kortere periode eller for elever, der med et længere ophold her i den herlige tyske hovedstad fx vil styrke deres tyskkundskaber op til en eksamen".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ