Ensomme lærere på jobbet

”Vi har brug for at koble af fra arbejdet, men vi har også brug for at blive set og hørt. Lærerne bruger meget tid på at give sig selv til eleverne, så mange oplever at være ensomme i arbejdet. Det er et vilkår i lærerarbejdet, som pauserne skal kompensere for”, siger lektor og ph d fra Ruc, Henrik L. Lund.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"I pauserne kan man tale om sine bekymringer og sine drømme. Der er nogle, der hører én og ser én. Men behovet kan være større end antallet af pauser".

Det nytter ikke at køre videre på flad cykel

Ifølge Henrik L. Lund fra Center for Arbejdsmiljø og Arbejdsliv har man brug for at læsse af i løbet af en arbejdsdag.

"Lærermødet skal helst ikke ende i frustrationer og ren aflæsning af problemer, men hvis det ikke skal ske, kræver det, at ventilen ofte bliver åbnet. Man skal for eksempel helst ikke forlade skolen uden at have åbnet ventilen. For så går det ud over familien derhjemme".

Privatlivet betaler for arbejdslivet

Udfordringen er, at selvledende medarbejdere selv skal styre møder, arbejde, pauser og kollegial samtale. Her må ikke hele tiden være noget akut, der skubber pausen og det kollegiale samvær ud.

Taler du godt med dine kolleger? Får du læsset af, før du forlader skolen?

Forebyg stress- lev i nuet