Et faktum at vi skal være effektive

”Vi skal være så effektive i dag. Vi kan spørge, hvad det betyder for livskvaliteten, vi kan være kritiske overfor effektiviteten, men det er et faktum, at vi skal være effektive. Det ligger i hele det kapitalistiske samfunds tankegang”, siger Henrik L. Lund ph d fra Center for Arbejdsmiljø og Arbejdsliv på Ruc.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forbudt at holde pause

"Vi kan ikke tale uafhængigt af dette. Så jeg forstår godt dem, der siger, at pausen skal komme dobbelt igen. Den skal give en hvile som betyder, at vi kan være mere effektive bagefter. Så vi kan holde et ekstra møde eller arbejde 12 minutter længere. En skole skal jo ikke blot producere en flok elever, der får gode karakterer denne sommer. Det skal den også næste sommer, samtidig med at eleverne skal udvikles til demokrati og så meget andet. Derfor skal vi bruge pauserne til at reflektere. Til at lære hinanden bedre at kende, lære hinandens sårbarheder at kende, så vi ikke brænder ud".

Du skal ikke være så effektiv

Han mener, at pausen kan være normsættende. At det i skolen for eksempel også handler om at skabe harmoniske børn, der er gode til relationer.

Hvordan holder I pause på din skole? Kender du dine kolleger godt? Og eleverne?

EU-stridigt ikke at holde pause

www.arbejdsmiljoweb.dk/trivsel

Powered by Labrador CMS