Anmeldelse Matematik
0   204

Matematiklærerens Spilleværksted

Matematiklærerens  Spilleværksted

Fakta


Titel
Matematiklærerens Spilleværksted


0. klasse: bog og cd: 372,50 kroner 1. klasse: bog og cd: 372,50 kroner 2. klasse: bog og cd: 372,50 kroner

Type
Bog

Forlag
Forlaget Hauboundervisning

"Matematiklærerens Spilleværksted" er en serie kopimaterialer til børnehave-, 1. og 2. klasse med tilhørende cd-rom. Hvert hæfte indeholder 24 forskellige spille- og spilrelaterede aktiviteter, som på de tre klassetrin passer godt til målgruppen. I en tid hvor al undervisning bevæger sig i retning af at blive mere og mere testbaseret, er det skønt at se materialer, som bygger på matematisk logik. "Matematik er ikke kun tal og ligninger, det er logik" - citat fra tv-serien "Numb3rs". Med udgangspunkt i teorien om både læringsstile og mange intelligenser er det vigtigt at præsentere så mange indgangsvinkler som muligt i de første års matematikundervisning.

Artiklen fortsætter under banneret

Alle spillene i de tre hæfter bygger på kendte spil, men er tilpasset målgruppen. Eksempler på aktiviteter for børnehaveklassen er simple terningespil, hvor det faglige indhold bygger på optælling og simpel logik. Terningeræs, mikroludo, kryds og bolle, symbolsudoku med flere. I 1. klasse er der eksempler som miniludo, mikroskak, vendespillet "Gode venner" og fire på stribe. Det faglige indhold bygger videre på det foregående hæfte. For 2. klasse er der mesterhjerne 10 (mastermind), halv tolv, yatzy, skattejagt, trekantjagt og flere.

Spiltyperne er set i andre bog- og kopimaterialer, men med "Matematiklærerens Spilleværksted" får man dem som et samlet kopimateriale. Set i forhold til at man allerede kender mange af spillene, kan prisen på knap 400 kroner godt virke en anelse høj. For eksempel er der seks sider med et helt sæt spillekort i farver, som man kan printe ud, hvilket er dyrere end at købe et sæt spillekort i en tigerbutik.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.972 andre er allerede tilmeldt