Anmeldelse

Matematiklærerens Spilleværksted

Matematiklærerens Spilleværksted

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Matematiklærerens Spilleværksted" er en serie kopimaterialer til børnehave-, 1. og 2. klasse med tilhørende cd-rom. Hvert hæfte indeholder 24 forskellige spille- og spilrelaterede aktiviteter, som på de tre klassetrin passer godt til målgruppen. I en tid hvor al undervisning bevæger sig i retning af at blive mere og mere testbaseret, er det skønt at se materialer, som bygger på matematisk logik. "Matematik er ikke kun tal og ligninger, det er logik" - citat fra tv-serien "Numb3rs". Med udgangspunkt i teorien om både læringsstile og mange intelligenser er det vigtigt at præsentere så mange indgangsvinkler som muligt i de første års matematikundervisning.

Fakta:

Titel: Matematiklærerens Spilleværksted

Type: Bog

Forlag: Forlaget Hauboundervisning

Alle spillene i de tre hæfter bygger på kendte spil, men er tilpasset målgruppen. Eksempler på aktiviteter for børnehaveklassen er simple terningespil, hvor det faglige indhold bygger på optælling og simpel logik. Terningeræs, mikroludo, kryds og bolle, symbolsudoku med flere. I 1. klasse er der eksempler som miniludo, mikroskak, vendespillet "Gode venner" og fire på stribe. Det faglige indhold bygger videre på det foregående hæfte. For 2. klasse er der mesterhjerne 10 (mastermind), halv tolv, yatzy, skattejagt, trekantjagt og flere.

Spiltyperne er set i andre bog- og kopimaterialer, men med "Matematiklærerens Spilleværksted" får man dem som et samlet kopimateriale. Set i forhold til at man allerede kender mange af spillene, kan prisen på knap 400 kroner godt virke en anelse høj. For eksempel er der seks sider med et helt sæt spillekort i farver, som man kan printe ud, hvilket er dyrere end at købe et sæt spillekort i en tigerbutik.