Lærer- og efteruddannelse
0   653

Ny læreruddannelse trækker ud

Det skulle have været sidste sidste møde i forhandlingerne om en ny læreruddannelse, der blev afholdt i går. Men parterne kan ikke blive enige om KLM og adgangsbegrænsninger.

I regeringens udspil til en ny læreruddannelse skulle fællesfaget kristendomskundskab/livsoplysning/medborgerskab lægges ind i et stort pædagogisk fag. Det har vagt stor modstand hos Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, ligesom de faglige miljøer har stillet sig meget kritiske.

"Vi har haft KLM som knast, og derfor er vi langt fra færdige. Men vi begynder nu at se en velvilje til bevare faget hos regeringen, og det synes jeg er meget positivt", fortæller uddannelsesordfører for Konservative Mai Henriksen.

Uenighed om adgangsbegrænsning

Konservative har også holdt meget fast på en adgangsbegrænsning til læreruddannelsen, hvilket regeringen ikke har været åben over for.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vores børn er for vigtige til frit optag. Der er et frafald på læreruddannelsen på 39 procent, det er alt, alt for højt. Og det kan man få bragt ned med en adgangsbegrænsning. Læreruddannelsen skal ikke være en nødløsning. Så det er vi også i gang med at arbejde på lige nu", fortæller hun.

Det var femte og efter planen sidste møde, der blev afholdt i går, og ministeren har lovet en ny læreruddannelse før sommerferien. Men det mener Mai Henriksen også, at partierne fortsat kan nå.

"Vi er inde i en god gænge og ministeren viser en god forståelse over for sine samarbejdspartnere, så jeg er meget fortrøsningsfuld. Vi skylder også lærere og elever at få en god aftale inden sommerferien, så man kan komme i gang med lovarbejdet", siger Mai Henriksen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.125 andre er allerede tilmeldt